Stank

Stank

Uw rioleringssysteem zorgt er voor dat uw gebruikte water afgevoerd kan worden naar het openbare rioleringssysteem. Wanneer u last heeft van rioolstank is dat een teken dat er iets niet goed zit in uw rioleringssysteem. Wat er precies aan de hand is, is vaak lastig te achterhalen.

Waar komen de luchtjes vandaan?

Dat is de grote vraag! Er kunnen meerdere oorzaken zijn: het toilet kan onvoldoende ontlucht zijn, maar u kunt ook last hebben van een lekkage of een scheurtje in uw leiding. Ook kan het zijn dat uw stankslot kapot is of niet goed werkt. Hierdoor kan de lucht uit uw rioolbuis terug uw huis in dringen. Gebrekkige ontluchting (van uw buizensysteem) is ook een veelvoorkomende oorzaak. Wanneer afvalwater zich verplaatst, kunnen er gassen ontstaan waardoor de lucht extra gaat stinken. U doet er daarom goed aan om uw riolering te laten luchten.

Specialisten

De meeste mensen zullen een specialist inschakelen wanneer zij last hebben van rioolstank. Waar het probleem vandaan komt is moeilijk te bepalen, en bovendien beschikt u zelf vaak niet over geavanceerde apparatuur die rioolproblemen kan identificeren en lokaliseren. Ook kunnen zij uw rioolprobleem op een vakkundige wijze oplossen en u adviseren over hoe u uw rioleringssysteem het best kan onderhouden.

Een manier om achter de locatie van een lek te komen is door rook in het rioolstelsel te blazen. De rook zal zich op de kapotte plekken tonen. Een specialist zal vervolgens bepalen hoe het probleem opgelost kan worden.

Kortom: hebt u last van rioolstank maar heeft u geen idee hoe dit komt? Heeft u zelf al geprobeerd uw gootsteen of doucheputje te ontstoppen maar blijft die geur hangen? Neem dan een kijkje in onze offertes en zie wat onze specialisten aan uw rioolstank kunnen doen.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!

Type code over*: captcha


Riolering offerte check